Ontmoet het nieuwe gezicht in jouw tuinhuis; de robotmaaier!

In de winter heb ik er geen last van, maar in de zomer kan het grasmaaien best een gedoe zijn. Geen wonder dus dat we dit graag overhandigen aan een ander. Maar meteen een duur hoveniersbedrijf inhuren is niet voor iedereen weggelegd. Wat als ik je zou vertellen dat je je nooit meer zorgen hoeft te maken over je gazon? Met een robotgrasmaaier behoren gazonzorgen tot het verleden.

Robotmaaier kopen? Wat is het en hoe werkt het?

Je wil een robotmaaier kopen? Dan moet je eerst weten wat het exact is en hoe het werkt. Net als een terras heater en een hogedrukreiniger is de robotmaaier een steeds vaker geziene gast in ieder tuinhuisje. De robotmaaier is een compacte grasmaaier die uw tuin op een bepaald tijdstip en dag van de week automatisch van een netjes gemaaid gazon voorziet. Het apparaat werkt op batterijen en wordt geleverd inclusief oplaadstation. Wanneer u een robotmaaier koopt, is deze eerst geïnstalleerd en klaar om te maaien. Dit betekent dat u het te maaien gebied moet onderzoeken. Gebieden worden afgebakend door zogenaamde grenzen. In overleg bepaal je wanneer u uw robotmaaier wilt laten draaien. Dit kan op ieder moment, elke dag van de week. Wanneer de robotmaaier klaar is voor gebruik, is het installatieproces voltooid.

Wanneer je de robotmaaier voor het eerst gebruikt, zul je merken dat hij niet in een vaste rijstrook rijdt. In feite kiest hij zijn baan willekeurig. Frequent en constant maaien elimineert deze willekeur in de netheid van het gazon. Maakt u zich geen zorgen dat de accu van uw grasmaaier in de tussentijd leeg is. Het toestel zoekt namelijk volledig zelfstandig naar zijn laadstations. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat de robotmaaier stopt.

Welke robotmaaiers zijn er?

Robotmaaiers zijn er in allerlei soorten en maten. Het verschil tussen verschillende machines zit hem in de capaciteit van het werkgebied en het maximale hoogteverschil. Grootte en uniformiteit bepalen dus welke robotmaaier geschikt is voor uw tuin. Om u te helpen bij het kiezen van een maaier, presenteren we twee Husqvarna robotmaaiers.

Husqvarna robotmaaier 305

De Husqvarna Robotmaaier 305 staat bekend om zijn compacte ontwerp. Het apparaat is een robotmaaier zonder draad. Dit zorgt ervoor dat dit model ook in kleine tuinen perfect inzetbaar is. Al met al heeft deze robotmaaier een werkcapaciteit van 600 vierkante meter. Het apparaat is ook geschikt voor gebruik in tuinen met hoogteverschillen tot 40%. De Husqvarna Robotmaaier 305 is te bedienen met een smartphone. Zo heb je altijd een perfect gemaaid gazon.

Husqvarna robotmaaier 310

De Husqvarna Robotmaaier 310 is een zwaarder model dan de 305. Deze machine is geschikt voor tuinen van meer dan 1000 vierkante meter. Deze robotmaaier kan ook gebruikt worden op gazons met een maximale hellingshoek van 40%. Dit model is ook te bedienen met een mobiele telefoon. Download gewoon de Husqvarna-app en beslis wanneer u wilt maaien.

Moet ik dan helemaal niks meer zelf doen?

Nee, natuurlijk moet u uw robotmaaier af en toe een onderhoudsbeurt geven. Zo raden we aan om de messen van je machine elke twee maanden te vervangen om ervoor te zorgen dat je gazon optimaal wordt gemaaid. We raden je ook aan om je robotmaaier tijdens de wintermaanden te laten inspecteren door een professionele dealer. Hij kijkt onder andere naar accu’s, messen en maakt andere onderdelen schoon. Dit verlengt de levensduur van de grasmaaier.

One thought on “Ontmoet het nieuwe gezicht in jouw tuinhuis; de robotmaaier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *