4 redenen waarom een houten tafel bij jou past

In deze blog nemen we je mee in de wereld van het houtenmeubel. Nog sterker, we nemen je mee in de wereld van de houtentafel. Met 4 redenen ontdek jij waarom een houten robuuste eettafel of een prachtige houten salontafel perfect bij jou en je woning past. Bovendien geven we je een aantal handige tips welke vorm tafel het beste bij jou woning past. Lees dus snel verder!

Hout is tijdloos

De eerste reden is duidelijk. Hout is tijdloos. Van oudsher gebruiken we houten meubilair om ons leven een stuk comfortabeler te maken. Door de jaren heen is dit niet veranderd. Althans, de designs zijn een stukje moderner en comfortabeler geworden, maar het materiaal is hetzelfde gebleven. Hout past gewoon in iedere woning. Of je nou van een moderne look houdt of juist van een landelijk interieur, hout werkt altijd.

Hout komt uit de natuur

Met hout haal je letterlijk een stukje natuur in huis. Neem bijvoorbeeld de boomstam tafel. Deze robuuste tafels zijn gemaakt van een stam die horizontaal of verticaal is doorgezaagd. Je ziet de nerven en uitsparringen nog steeds zitten. Bij zo een tafel krijg je bijna het gevoel alsof je je in een uitgestrekt bos waant.

Hout staat voor warmte

Met houtenmeubilair haal je warme in huis. De warme uitstraling van hout komt weg bij de verschillende licht- en donkerbruine kleurencombinaties. Naast dat hout een warme uitstraling heeft, voelt het letterlijk warmer aan dan bijvoorbeeld steen of andere materialen. Wanneer je de verwarming aanzet zal hout al snel warm aanvoelen. Dit komt doordat hout warmte makkelijker geleid dan vergelijkbare materialen.

De keuze is reuze

Waarom je een houten tafel bij jou past? Simpel, er is voor één ieder wat wil. Of je nou van donkere tinten houdt, juist van lichtere varianten of een combinatie van beiden, hout komt in alle vormen en maten. Neem bijvoorbeeld Suar hout. Deze bijzondere houtsoort komt voor in vrijwel alle tropische gebieden in de wereld. Het heeft de prachtige eigenschap dat zijn stam licht van kleur is, maar de binnenkant donkerbruin oogt. Ook dit hout is gewoon in Nederland verkrijgbaar.

Rond, ovaal of vierkant?

Naast kleur is een houtentafel ook nog eens verkrijgbaar in allerlei vormen en maten. Wij helpen je graag om de juiste vorm voor jouw woning te kiezen.

Een ronde houtentafel is met name geschikt voor wanneer je relatief minder ruimte in een woning hebt, maar wel optimaal gebruik maken van de tafel. Er kunnen voor het oppervlak namelijk veel mensen aan zitten. Zo haal je het meeste uit de beschikbare ruimte. Bovendien kan je makkelijk om een ronde tafel heen lopen en hoef je je geen zorgen te maken om eventuele scherpe punten.

Een vierkante tafel is handig voor wanneer je meer ruimte hebt, maar de tafel bijvoorbeeld tegen een muur of hoek wil zetten. Dit kan met een ovalen of ronde tafel minder makkelijk. Een vierkante tafel is daarom goed te gebruiken in ruimtes met rechte hoeken en muren.

Een ovalen tafel is prachtig in een grote ruimte. Het is eigenlijk een combinatie tussen rond en vierkant. Je kan er met veel mensen aan zitten en je loopt er gemakkelijk omheen. De tafel is echter niet in een hoek te plaatsen.

Geef een reactie